BURANO . ONTDEK DIT BIJZONDERE EILAND VOL MET KLEUR VLAKBIJ VENETIE

Ideale vakantiehuizen in Italië
Burano is een klein eiland wat op 10 kilometer van Venetie, in het noordelijke lagune van Venetie, ligt. Op Burano wonen ruim 3000 mensen. Burano is vooral beroemd om haar prachtige kant wat hier op Burano nog met de hand wordt gemaakt. Maar ook de fel gekleurde gevels van de huizen op Burano maken dit venetiaanse eilandje tot een populaire toeristische bestemming. Burano wat aan de noordkant van Venetie ligt is goed te kombineren met een bezoek in de ochtend aan het Joodse Ghetto. Neem de waterbus (lijn 12) vanaf de Fondamente Nuove. Je vaart dan via Murano naar Burano. 's Middags naar

het prachtig eiland Burano

vol met kleur, gezellige winkels en een sfeervolle vissershaven. Op terugreis pak je nog even het eiland van het glas, Murano mee. Vergeet je fototoestel niet !
Trek een halve middag uit voor een bezoek aan Burano. Ontdek dit eiland vol kleur en het prachtige kant wat op Burano nog steeds wordt gemaakt.
VOORDELIG TE BESTELLEN IN MIJN REISGIDSEN WEBSHOP . DE NIEUWE 100% VENETIE REISGIDS (TIP)
OP BURANO BEZOEK JE HET MUSEUM DEL MERLETTO
Als je toch op Burano bent breng dan zeker ook een bezoek aan deze voormalige kantklosschool, gevestigd in het schitterende palazzo Podesta of torcello. Hier op Burano is na ingrijpende restauratie het museum Del Merlotto Burano gevestigd met één van de grootste collecties handwerkkunst die Burano zo wereldberoemd heeft gemaakt. Je kunt hier zelfs bijzondere handwerkkunst van kant uit de 16de eeuw bezichtigen, maar er is ook een moderne collectie met veel hedendaagse kant kunst te zien. Leuk museum! Met veel historische foto's van Venetie en Burano, Het museum Del Merlotto ligt aan de. Piazza Galupi Burano.

Merlitta Del olga is het bekendste huis van kant Ligt aan de Piazza Gellupi Leuke winkel waar je de mooiste kant van Burano kunt kopen.
CHECK DE SITE VAN WWW. CHEAPTICKETS.NL VOOR SUPERVOORDELIGE VLIEGTICKETS NAAR VENETIE !
BURANO IS ÉÉN EN AL KLEUR
De wekelijkse vismarkt van Burano wordt iedere woensdag op het kerkplein gehouden. Erg leuk om te bezoeken, net als kleurrijke drijvende groentemarkt die soms ook op Burano ligt afgemeerd. De inwoners van Burano spelen overigens handig in op de vele toeristen die jaarlijks Burano in grote getalen bezoeken. Overal vind je dan kraampjes die naast maskers uit Venetie ook veel producten van kant verkopen. Je kunt hier vrij goedkoop mooi kant kopen, maar houd er wel rekening mee dat dit niet het echte kant is wat nog op Burano wordt gemaakt maar eigenlijk altijd de stempel "made in china" zou moeten meekrijgen.
Voor de lunch op Burano ga je naar Trattoria Al Gatto Nero. Gevarieerde kaart. Veel vis en schelp-dieren. Populair restaurant op Burano.
Over de historie van het eiland Burano gaan veel verschillende verhalen. Vast staat dat Burano werd gesticht door de oorspronkelijke bewoners van Altino, die door de oorlog uit hun eigen gebied werden verdreven. De eerste huizen op Burano waren veel kleiner dan de huizen die je heden ten dage op Burano ziet. Niet gebouwd van steen, de muren waren gemaakt van riet en leem. Pas later werd baksteen toegepast. Vroeger leefden de bewoners van Burano vooral van de landbouw en de visserij. De belangrijkste inkomstenbron was jarenlang de visserij, de grond op Burano bleek minder geschikt voor de landbouw. Steeds meer inwoners van Burano legden zich dan ook toe op de visvangst. Vis was voor Burano het belangrijkste ruilmiddel en werd wijn, groente en vlees geimporteerd. Het aantal vissers op Burano is sterk teruggelopen. De vissers die nu nog op Burano actief zijn, 450 in totaal, werken nu samen in een corporatie. De naaldkunst waarmee Burano wereldwijd werdeldwijd grote faam bereikt is nog steeds een belangrijk exportproduct van Burano, maar de concurrentie van landen als China is in de laatste jaren sterk toegenomen. Daarom leggen de ateliers waar het mooie kant wordt gemaakt steeds meer de focus op het toerisme.

Op Burano vind je geen hotels

. als je een kamer boekt in het Venetie Hotel Antico Dogana, heb je een prachtig uitzicht over de lagune en Burano.
RONDOM DE SAN MARTINO KERK VIND JE HEEL VEEL LEUKE KRAAMPJES EN BURANO SOUVENIERS
Erg leuk zijn de vele straatjes rondom de kerk van Burano. Hier vind veel kleine winkeltjes waar je souveniers uit Venetie en het broemde kant waar Burano bekend om is geworden kunt vinden. Naast de Burano souveniershops kun je hier ook gezellig neerstrijken op één van de vele terrassen met uittzicht op de San Martino kerk van Burano. Laat je hier inspireren door vele kleurrijke gevels van Burano, De meeste gevels rondom dit plein zijn geschilderd in de voor Burano zo kenmerkende felle kleuren. Van geel, hard blauw tot knalgroen, je ziet het op Burano allemaal. Net als heel veel toeristen, want

Burano is poplulair

!
De San Martino Kerk op Burano
staat bekend om haar scheve toren. In de kerk hangt een erg mooi schilderij van de venetiaan tiepolo, La Croccefissione
BEKIJK OOK MIJN NIEUWE REPORTAGE OVER MURANO. HET EILAND VAN HET BIJZONDERE GLAS
San MIchele wordt ook wel het eiland van de doden genoemd, de begraafplaats van Venetie. Interessant om te bezoeken. Qua ligging ideaal om te kombineren met een
bezoek aan Burano
. Op San Michele heb je zowel een oud als nieuw gedeelte. Vooral het oude gedeelte is erg indrukwekkend. Hier kun je de witte Isola kerk uit de 15de eeuw bezoeken. Een prachtige kerk geheel gebouwd in de renaissance stijl.
Op de begraafplaats van Venetie, die werd gesticht in 1214, vind je op het oude gedeelte ook het oude graf van de beroemde componist Stravinsky.
LEUKE VENETIE AANBIEDINGEN VIND JE OOK OP DE SITE VAN ONZE PARTNER VLIEGWINKEL.NL,