HET CANAL GRANDE IN VENETIE. PROEF DE ROMANTIEK VAN HET GRANDE CANAL

Het unieke Canal Grande in Venetie. Een romantischere plek in Venetie bestaat niet! Zoek een mooie plek langs de kade en geniet van de gondeliers, het kabbelende water, de palazzo's en de ondergaande zon.
Het Canal Grande is het meest romantische kanaal van Venetie met prachtige palazzo's, mooie doorkijk-jes en niet te vergeten de beroemde Rialto brug.
HET CANAL GRANDE IS DE VERKEERADER VAN VENETIE

Het Canal Grande is het bekendste kanaal van Venetie

. Niet alleen door de beroemde bruggen zoals de Rialtobrug die over het Canal Grande is gebouwd, maar ook de vele prachtige Palazzo's die statig over het water uitkijken. Natuurlijk kun je met een gondel een tochtje over het Canal Grande, maar persoonlijk vind ik het veel leuker om vanaf het San Marco Plein langs de kades zuidwaarts richting de brug Ponte Del Academia te wandelen. Zo leer je het Canal Grande en het bruisende Venetie pas echt goed kennen.
TRAGHETTI in Venetie . Een tochtje met de gondel is in Venetie niet goedkoop. Reken op zo'n 90€ voor een sfeervolle korte vaartocht over het Canal Grande. Een goed en veel voordeliger alternatief is de Traghetti. Hiermee vaar je al voor 1 euro het Canal Grande over. En je mag zo vaak mee als je maar wilt!
Je kunt natuurlijk een tochtje met de Gondel maken of vaar voor 1 euro het Grande Canal over met de Traghetti. Je kunt opstappen bij Sant Angelo
OP ZOEK NAAR EEN LUXE HOTEL MET UITZICHT OP HET CANAL GRANDE? BEKIJK MIJN HOTEL TIPS!
GENIET VAN DE PRACHTIGE GONDELS OP HET CANAL GRANDE

Het Canal Grande

nodigt uit tot een urenlange tocht langs de kades. Een heerlijke plek in Venetie, die mij ieder jaar opnieuw blijft trekken, Ongeveer halverwege kun je een tussenstop maken op het terras van Riva Del Vin. Hier is de kade een stuk breder, want vroeger werden hier aan het Canal Grande de vaten wijn gelost die door de wijnboeren uit de regio per boot weren aangevoerd. Tegenwoordig is hier het restaurant Riva Del Vin gevestigd met een

sfeervol terras pal aan het Grande Canal

. De terrassen zijn overdekt en je zit hier dan ook heerlijk in de schaduw met uitzicht op de gondels en even verderop de Rialtobrug. Je kunt een espresso bestellen, maar op het terras worden ook erg lekker lunchgerechten geserveerd. In de avond kun je hier dineren.
Restaurant La Riva Del Vin heeft een prachtig terras pal aan het Canal Grande. Niet goedkoop maar wel de beste plek voor 'n cappuccino met uitzicht!
Langs het Canal Grande vind je tal van bezienswaardigheden, zoals de bijzondere Palazzo's, de Rialtomarkt en natuurlijk ook een aantal belangrijke musea van Venetie. Door de vaak beperkte tijd die een korte stedentrip naar Venetie biedt, is het handig om vooraf een keuze te maken, welke bezienswaardigheden je wel en niet wilt gaan zien. Voor een geslaagde Venetie stedentrip is een goede reisgids dan ook onmisbaar. In mijn Reisgidsen webshop heb ik een aantal goede Venetie reisgidsen voor je geselecteerd. Geen enkele vooraanstaande familie uit Venetie, heeft Venetie verlaten zonder een Palazzo aan het Canal Grande te bouwen zoals het beroemde Palazzo Ca'Foscari. Dit prachtige monument uit 15d eeuw ligt vlakbij de waterbus halte Ca'Rezzonico. Kenmerkt zich door een uitbundige bouwstijl en is tegenwoordig in gebruik door de universiteit van venetie. Ook erg mooi is het veel kleinere Palazza Dario met een bijzondere marmeren gevel. Bekijk ook de sfeervolle Salute kerk vlak aan het begin van het Grande Canal. Vlakbij de Salute Kerk vind je het exclusieve 5-sterren hotel Centurion Palace Venetie.Even vederop aan het Canal Grande ligt Hotel Ca Zose, waar je al vanaf 90€ per nacht een kamer kunt boeken. Voordelig hotel voor zo'n mooie lokatie.
Palazzo Giovanelli is een schitterend gerestaureerd paleis. De meeste hotel- kamers bieden uitzicht op het Canal Grande. Check de aanbiedingen >>>
PONTE DEL ACCADEMIA, EEN BIJZONDERE BRUG OVER HET CANAL GRANDE
De brug Ponte Del Accademia ligt aan de zuidkant van het Canal Grande
in de wijk Dorsoduro vlakbij het Peggy Guggenheim museum. De Ponte Del Accademia is een van de weinige bruggen in Venetie die in 1933 geheel in hout werd gebouwd. Een bijzondere brug, zeker vanwege het mooie uitzicht. De laatste jaren gaan er steeds meer stemmen op om deze brug te vervangen door een nieuwe moderne brug die in steen gebouwd gaat worden.
Op de Rialtobrug en rond het Canal Grande vind je veel toeristische winkeltjes met originele souveniers maar ook luxe italiaanse zijde en lederwaren.
TIP ! BEKIJK OOK MIJN NIEUWE REPORTAGE OVER HET BEROEMDE JOODSE GHETTO VAN VENETIE
De Rialtobrug is de bekendste brug die de oevers van het Canal Grande met elkaar verbindt.
De Rialtobrug werd in 1591 over het Canal Grande gebouwd
. Vanaf de brug kun je prachtige foto's maken van het grande canal. Ook vind je hier veel leuke kleine winkeltjes waar je goedkope venetie souveniers kunt kopen maar ookde originele venetiaanse maskers. Even verderop ligt het marktgebouw van de Rialtomarkt >>
Vlakbij het Grande Canal naast de Rialtobrug vind je de beroemde vismarkt. Hier op de Rialtomarkt halen de Venetianen in de vroege ochtend de lekkerste vis.
TIJDELIJK 30% KORTING OP VENETIE STEDENTRIPS BIJ EBOOKERS