CARNAVAL IN VENETIE, DE 10 BESTE PLEKKEN OM HET CARNAVALVAN VENETIE MEE TE MAKEN

Tijdens het Carnaval in Venetie wordt ieder jaar een grootste boten parade gehouden op het canal grande.
EEN ERG LEUK HOTEL OM HET CARNAVAL IN VENETIE MEE TE MAKEN IS HET BEROEMDE HOTEL DANIELLI
CARNAVAL IN VENETIE 2013
Hie
Carnaval Venetie 2013. Het Carnaval in Venetie kun je dit jaar meemaken van vrijdag 1 februari t/m 12 februari 2013. Als je toch plannen hebt voor een korte stedentrip naar Venetie is het venetiaanse carnaval een prima periode. Maak de opening van het venetiaanse carnaval op het San Marco Plein, met de kleurrijke carnavals-optochten.

Venetie is tijdens het carnaval één en al feest

! Erg leuk is om een gemaskerd bal mee te maken.
Tijdens het Carnaval in Venetie kun je als gast bij aantal hotels in Venetie een bal masque meemaken. Hotel Danielle is zo'n carnaval hotel >>
DE HISTORIE VAN HET CARNAVAL IN VENETIE
Historisch gezien is het Venetiaanse Carnaval doordrenkt met oude tradities die al lang geleden zijn ontstaan en tot op de dag van vandaag in ere zijn gehouden.

Het Carnaval in Venetie dateert uit van 1162

. Oorspronkelijk was het Carnaval in Venetie bedoeld om het gewone volk te verwennen met eten, grootste feesten en veel drank. ooral in de 18de eeuw was het Carnaval in Venetie erg populair, tot dat Napoleon abrupt een einde maakte aan dit volksfeest. Ook het dragen van de maskers werd verboden. Napoleon vond het Carnaval, vanwege de vele uitspattingen, te uitbundig. Pas in 1959 werd het Carnaval in Venetie nieuw leven ingeblazen en groeide in een aantal jaren uit tot het belangrijkste feest van Venetie. Populair bij de inwoners, maar vooral ook bij de toeristen.
Venetie en haar maskers is een schitterend boek van Olga Dol, met veel info en prachtige foto's fraaie impressies van het Carnaval in Venetie.
Het Carnaval in Venetie trekt jaarlijks ruim 100000 toeristen ! Alleen op de dag van de opening van het Carnaval bezoeken ruim 40000 toeristen uit alle windstreken de in feestedruis gedompelde stad. Het Venetiaanse carnaval is dan ook vooral beroemd om de gekostumeerde feesten, de imposante optochten en de prachtige maskers en gewaden. Als je Carnaval in Venetie mee wilt maken is het dan ook aan te raden om een masker en een carnavalskostuum te dragen. Mooie kostuums maar ook maskers uit Venetie, koop je bij Dove Siamo aan de Calle Dei Nomboli, San Marco 2800. Het leuke is dat je overal in Venetie, vooral op de pleinen en in de straten het Carnaval gratis mee kunt maken.
Bijzondere handgemaakte maskers vind je in Venetie bij Camacana.

Een leuke winkel waar je alles voor het Carnaval in Venetie vindt

. www.Camacana.com
BEZOEK DE BOTENPARADE TIJDENS HET CARNAVAL IN VENETIE
De optocht op het Canal Grande is één van de
hoogtepunten van het Carnaval van Venetie
. Vooral de verschillende historishe booten die in de optocht mee-varen zijn prachtig. Niet voor niets zijn de hotels die aan het Canal Grande liggen vooral tijdens het Carnaval erg populair en lang van te voren volgeboekt. Als je op zoek bent naar een ( lastminute ) hotel aan het Canal Grande, kijk dan op de nieuwe website www.hotels.com.
Op de tweede dag van het Carnaval, kun je langs het Canal Grande een optocht bekijken van historische boten en mooi versierde gondels. Erg mooi !!
Ook een leuke buurt om het Carnaval in Venetie mee te maken, is de Rialto buurt. Hier worden in de straten rondom de bekende Rialtobrug, allerlei festiviteiten georganiseerd en kun je ook de vaak wat kleinere optochten bekijken. Het is hier een stuk rustiger dan in de omgeving van het San Marco plein ! Tijdens het Carnaval zijn de meeste lokale winkels, in de Rialto buurt geopend. Ook vind je hier allerlei leuke restaurants.
De sfeer van het Carnaval in Venetie proeven
? Lees dan de roman van Susan Hill, het Venetiaanse Glas. Met veel plezier gelezen. GEZIEN BIJ BOL.COM>>