HET GHETTO IN VENETIE. ONTDEK DE BIJZONDERE HISTORIE VAN HET JOODSE GHETTO VAN VENETIE

 

Het Ghetto van Venetie is de beroemde Joodse wijk van Venetie

. Ligt in een nog authentiek stukje aan de noordkant van Venetie. Niet alleen is het Ghetto van Venetie de oudste en best bewaarde Joodse wijk van Europe, het is ook wijk van Venetie met tal van bezienswaardigheden, leuke kosher restaurants en sfeervolle steegjes waar je nog nauwelijks toeristen tegenkomt. Bijzonder zijn ook vele synagogen die je hier in Joodse Ghetto kunt bezichtigen. Een bezoek aan het Joodse Ghetto kan ik je zeker aanraden als je het authentieke Venetie wilt leren kennen.
venetie stedentrips ghetto
De muur die vroeger als afscheiding van de rest van Venetie dienst deed, kun je op een aantal plekken in het Ghetto van Venetie nog bekijken.
SFEERVOL OVERNACHTEN VLAKBIJ HET GHETTO VAN VENETIE. RESEVEER DAN IN HOTEL BELLE EPQUE
HET JOODSE GHETTO IS ÉÉN VAN DE OUDSTE WIJKEN VAN VENETIE
Het Joodse Ghetto van Venetie dateert uit de 16d eeuw. De joden die in deze wijk van Venetie woonden mochten hier hun godsdienst belijden. In de andere wijken van Venetie waren de joden destijds eigenlijk niet welkom.

Het Ghetto van Venetie is een wijk waar op verschillende plaatsen nog veel herinnert aan de onder-drukking van de Joden

. Zo kun je op het centrale plein, Campo del Gheto Novo, nog veel gedenktekens bekijken.
Het Kosher House Giardino Dei Melograni is een apart hotel midden in het Ghetto van Venetie. Ideaal hotel in een puur stukje Venetie op een toplacatie!
OP ZOEK NAAR EEN ORGINEEL KADO MET EEN VLEUGJE ITALIE? BEKIJK MIJN LEUKE ITALIE KADOTIPS
IN HET GHETTO LANGS HET CANALE DELLE NOVI STAAN STATIGE VENETIAANSE HUIZEN

 

 

De bijzondere geheel eigen sfeer van het Joodse Ghetto in Venetie ervaar je bijvoorbeeld als je een wandeling maakt langs het mooie Canale delle Novi, met aan weerszijden de statige huizen waar vaak 5 tot 7 families wonen. Van oudsherre is het Ghetto één van de armste wijken van Venetie. Zo zijn de huizen hier vaak minder goed onderhouden en zelfs enkele in verval geraakt. Hier zie je geen vrolijke kleuren, maar vaak in sombere tinten gestucte gevels. Tussen de huizen, hoog in de lucht, wapperend wasgoed wat altijd fraaie fotomomenten oplevert. Sluit de dag in deze bijzondere wijk van Venetie af op het terras van één van de vele wijnbars.
Wist je dat de huizen in het Ghetto zijn gemiddeld 30% hoger zijn gebouwd dan de meeste huizen in Venetie. Zo konden meer Joodse famiies huivesten.
VOOR EEN BIJZONDERE LUNCH RESERVEER JE EEN TAFEL BIJ RESTAURANT GAM GAM

Het Joodse restaurant Gam Gam is één van de bekendste restaurants van Venetie

. Ligt erg leuk aan de rand van het Joodse Ghetto en kijkt uit over het Cannaregio kanaal. De beroemde kosher keuken met veel bijzondere vegetarische gerechten trekt niet alleen vele Joodse gasten, maar Gam Gam is ook een populair restaurant bij de toeristen. Leuk sfeervol ingericht! Reserveren aanbevolen. Je vindt restaurant Gam Gam aan de 1122 Ghetto, Cannaregio.Bekijk ook mijn andere 5 favoriete restaurants in Venetie.
Restaurant Gam Gam heeft een verrassende menukaart met gerechten uit de Joodse keuken. Als voorgerecht is de Gam Gam chickensoup een aanrader. Een heerlijke soep die ook wel Jewish Penicillin wordt genoemd. Populair hoofdgerecht is de Mousaka a la Gam Gam. Sluit af met een dessertwijn uit Venetie.
Van een vriendin kreeg ik het boek The Hadassan kado. Een bijzonder kook-boek met veel gerechten uit de Gam Gam keuken. Gezien bij BOL.COM >>
IN HET GHETTO VAN VENETIE KUN JE VERSCHILLENDE SYNAGOGEN BEZICHTIGEN
De Campo dei Mori is één van de grooste winkelstraat van het Venetie Ghetto. hier vind je nog bijzondere winkeltjes en bijzondere adressen voor een gezellige lunch. De bekende Ostaria L'Orto Del Mori is zo'n adres waar je gezellig kunt aanschuiven voor een lekkere italiaanse lunch. Bekijk ook het mooie standbeeld links van de ostaria. Fraai werk !
De Levantine Synagoge is de mooiste synagoge van het Ghetto in Venetie. Gebouwd in 1575. Fraaie barok gevel De synagoge is dagelijks te bezichtigen.
OP WWW.JVENICE.ORG VIND JE
INFO OVER HET JOODSE GHETTO IN VENETIE
EN VEEL GOEDE TIPS
Vooral de smalle steegjes in het Ghetto leveren bijzondere fotomomenten op.
Het Ghetto is één van de meest fotogenieke wijken van Venetie
. Je vind hier prachtge kademuren die de tand des tijds veelal niet ongeschonden hebben doorstaan en de vele bijzondere doorkijkjes die uitnodigen tot het schieten van fraaie plaatjes. Nog meer fotomomenten vind je op het eiland BURANO wat vanuit het Ghetto per watertaxi gemakkelijk is te bereiken.
Bezoek Museum Ebraico als je meer wilt weten over de Joodse geschiedenis in Venetie. Zeer uitgebreide collectie. Meer info vind je op www.jvenice.org