RIALTOMARKT VENETIE,

PROEF DE BIJZONDERE SFEER OP DE BEKENDE RIALTOMARKT

De Rialtomarkt in Venetie is één van de sfeervolste vismarkten van Italie

. Ga hier rustig op een bankje zitten en geniet van de bedrijvigheid, de verse vis en de kleurrijke specerijen. Een lust voor het oog is alleen al het prachtige Rialto marktgebouw, maar ook de verschillende viskramen binnen en buiten in het overdekte gedeelte met de kraampjes met verse groenten en fruit zijn prachtig De Rialtomarkt vind ik één van de meest authentieke markten van Italie. Een bijzonder schouwspel kun je rondom de Rialtomarkt 's ochtends vroeg meemaken, want dan wordt de verse vis door de italiaanse vissers over het water aangevoerd. Combineer jouw bezoek aan de Rialtomarkt met een bezoek aan de beroemde Rialtobrug. Hier geniet van het prachtige uitzicht over het canal grande.
Plan jouw bezoek aan de Rialto Markt in de vroege uurtjes. Je maakt dan de aankomst van de nieuw vangst mee. Een bijzonder schouwspel!
OP ZOEK NAAR EEN LEUKKADO MET ITALIAANS TINTJE? LAAT JE INSPIREREN DOOR MIJN KADOTIPS
SLENTEREN OVER

DE RIALTOMARKT

Hotel Rialto ligt als enige hotel in Venetie aan de voet van de Rialtobrug en vlakbij de Rialtomarkt. Zeer populair hotel. Meer info over HOTEL RIALTO >
VENETIE SFEERHOTEL VLAKBIJ DE RIALTO MARKT ? CHECK DAN HOTEL ORION VAN STEDENTRIPS.NL!
DE BIJZONDERE ARCHITECTUUR VAN DE RIALTOMARKT

De Rialtomarkt, de Venetianen noemen hem prescaria

, werd omstreeks 1097 in het Rialto district, één van oudste wijken van Venetie, gevestigd. Het markante marktgebouw waar de Rialtomarkt dagelijks met uitzondering van de zondag wordt gehouden, is gebouwd in een neo gotische stijl en valt met name op door de rode luiken en de grote zuilen waarop het marktgebouw rust. De Rialtomarkt in zijn huidige vorm werd gebouwd omstreeks 1900. Een mooi gezicht zijn de grote rode doeken die tussen de zuilen zijn gespannen. De meeste kooplui hebben op de Rialtomarkt inmiddels een vaste stek gevonden, die in de avond met ijzeren luiken wordt afgesloten. De ligging pal aan het Canal Grande is schitterend. .
Let ook op de prachtige bewerkte details, zoals de kantelen en versieringen, die je overal, zoals op de zuilen in de Rialtomarkt aantreft.
IN HET RIALTO DISTRICT VIND JE VERSCHILLENDE LEUKE KLEINE WINKELTJES

Het Rialto district is één van de leukste wijken van Venetie

. Naast een bezoek aan de Rialtomarkt is er hier nog veel meer te zien. Trek dan ook een halve dag uit om de Rialtomarkt en de omgeving te verkennen. De beroemde Rialtobrug die in 1591 over het Canal Grande werd gebouwd is net als de Rialtomarkt één van de vele bezienswaardigheden in Venetie. Het bijzondere van de Rialtobrug is dat hij het Grande Canal met slechts één boog overspant. Hierdoor wordt het drukke verkeer op het belangrijkste kanaal van Venetie niet belemmert. Ook was de Rialtobrug één van de eerste bruggen in die tijd die in steen werd gebouwd. Op de brug zijn aan weerszijden tal van kleine winkels en het beroemde Venice Rialtohotel. Erg leuk om mee te nemen als aandenken aan jouw Venetie vakantie zijn de prachtige replica's van de Rialtobrug die hier worden aangeboden. Het hoogste gedeelte van de Rialtobrug bestaat uit een grote open gotische boog, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het Canal Grande met de vele gondels. Als je vanuit de Rialtobrug rechts afslaat, kom je in één van de bekendste winkelstraten van Venetie,de Mercerie, welke doorloopt tot aan de wijk San Marco. Maar er zijn in de buurt nog meer leuke winkels >>
op loopafstand van de Rialtomarkt ontdekte ik dit sfeervolle appartement Arco Del Paradiso een zeer authentiek pand. GEZIEN BIJ BELVILLA >>>
DE RIALTOMARKT
, PUUR GENIETEN
Zoek om de hoek van de Rialtomarkt een leuk plekje op de kade aan het water. . Geniet van het kabbelende water van het Canal Grande, het mooie uitzicht op de vele venetiaanse gondels die hier liggen afgemeerd met op de achtergrond het geluid van de kooplui die hun vis aan de man proberen te brengen. Een heerlijke plek voor een cappuchino of een espresso, die je bij verschillende kraampjesop de Rialtomarkt kunt kopen.
Aan de kade bij de Rialto markt staan de gondeliers al op je te wachten. Laat je bijvoorbeeld afzetten bij de brug Academia om het GHETTO te verkennen >>>
BEKIJK MIJN NIEUWE REPORTAGE OVER DE MOOISTE AGRITOURISMO'S IN DE BUURT VAN VENETIE
De meeste winkels in Venetie worden, net als de kraampjes op de Rialtomarkt, bevoorraad over het water. Tot de 19de eeuw voeren de vrachtboten nog naar Venetie, tegenwoordig wordt de lading l overgeladen in de buurt van de Piazzala Roma naar kleinere platte schuiten. Van hieruit varen ze verder naar het centrum van Venetie en de Rialtomarkt. Hiervoor worden vaak speciale platte boten ingezet. In de buurt van de Rialtomarkt zie je veel van deze boten liggen.
Na een paar uur slenteren op de Rialtomarkt, is All Arco een leuke plek voor de lunch. De Tapas vind ik de beste van Venetie. Het adres is San Polo 436.