ZIN IN EEN ROMANTISCH WEEKEND ? 5 TIPS VOOR EEN ROMANTISCH VENETIE

WEEKEND

 

 

HEB JE OOK ZO'N ZIN IN EEN ROMANTISCH WEEKEND WEG? BOEK DAN EEN ROMANTISCH WEEKEND VENETIE. Venetie wordt immers niet voor niets gerekend tot één van de meest romantische steden van Europa. In Venetie vind je alle ingredienten voor een weekend vol romantiek, zoals de zingende gondeliers, bijzondere sfeerhotels en natuurlijk niet te vergeten het prachtige Canal Grande waar je hand in hand een avondwandeling langs de kade kunt maken. Maar Venetie kent nog veel meer romantische plekjes die ik je kan aanraden zoals de sfeervolle wijnbar Bacaro Jazz. Bekijk hieronder mijn tips voor een romantisch weekend Venetie. Wil je liever direct een romantisch weekend weg boeken, check dan de voordelige aanbiedingen van Kras Reizen,

Hotel Canal Grande is een luxe 4 sterren boetikhotel. Hier overnacht je in een luxe kamer met hemelbed en een schitterend uitzicht. Absolute aanrader.
BEKIJK DE VOORDELIGE AANBIEDINGEN VAN HET ROMANTISCHE B&B HOTEL LOCANDA GIOVANI PAOLO
Alleen een gondeltocht kan de magie van Venetië vastleggen Met de romantische GONDELTOCHT VAN VIATOR geniet je van een echte serenade terwijl je samen met jouw partner in een venetiaanse gondel door het Grand Canal vaart. Één van de gondeliers speelt muziek en zingt italiaanse liederen tijdens de 35 minuten durende rondvaart. Bij Viator kun je overigens niet alleen kiezen voor verschillende gondeltochten, maar kun je ook kiezen uit verschillende andere excursies in Venetie. Bekijk het Venetie Excursie aanbod.
Verras je partner met een gondeltocht by night. Laat je verroeren door de vele lichtjes in het nachtelijke Venetie. Een romantisch begin van jullie avond !

 

DE MEEST ROMANTISCHE VAKANTIE VAN JE LEVEN. CARLIJN JANSEN OVER HAAR FAVORIETE PLEKJES IN VENETIE
Carlijn Jansen ( één van onze vaste lezers ) stuurde ons 5 superleuke tips voor de meest romantische Venetie vakantie, die we je zeker niet willen onthouden. Carlijn boekte voordelige vliegtickets op de website van WTC en een paar dagen later zat ze midden op het San Marco plein al te genieten van een heerlijke cappuccino. Als eerste bezocht Carlijn de wijk Dorsoduro wat met zijn nauwe straatjes en bruggetjes net een klein dorp in Venetië. Loop hier gezellig rond en koop wat in een van de vele kleine winkeltjes.Voor een luie lunch nam Carlijn de waterbus naar het eilandje Torcello, op tien kilometer afstand van Piazza San Marco. Loop langs de oude Byzantijnse kathedraal naar restaurant Cipriani (tip) voor een heerlijke lange lunch in de schaduw van de pergola’s op het terras. Neem in de vroege middag de waterbus en stap uit in de buurt van de Rialtobrug waar Casanova zijn minnaressen ontmoette. Breng aan het eind van de middag een bezoek het Dogenpaleis, waar hij vele jaren gevangen zat. Carlijn sloot de eeste dag in Venetie af op het terras van het Cafè Florian wat vlak naast het Dogenpaleis ligt. Hier geniet je met een drankje van de voor Venetie zo kenmerkende prachtige zonsondergang.
Bij Café Florian kies je voor een leuke plek op het terras, maar bekijk ook het unieke interieur van het oudste café van Venetie.
Stel je voor ! Vanuit een luxe cruise genieten van het unieke panorama van Venetie. Je vaart over het mooie Guidecca kanaal Venetie binnen en hebt tijdens deze tocht een schitterend uitzicht. Eenmaal aangemeerd kun je vanuit de haven Venetie heel gemakkelijk bezoeken. Check de beste cruise aanbiedingen van Cruisetravel !
Op zoek naar een luxe cruise vanuit Venetie. Stip reizen biedt verschillende luxe cruises naar Venetie al vanaf 599€ aan. Bekijk de cruises van Stip Reizen >>
IN MIJN NIEUWE MURANO REPORTAGE LEES JE ALLES OVER DIT UNIEKE EILAND VAN HET GLAS
Trek zeker een middag uit voor een bezoek aan het eiland van het glas Murano. Vanuit verschillende opstappplaatsen van de waterbus vaar je in een klein halfuur naar dit centrum van de italiaanse glasindustrie. Een erg leuke tocht! Eenmaal op Murano kun je een groot aantal glasblazerijen bezoeken waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Hier vind je ook prachtige handgemaakte sierraden zoals fraaie glaskralen. Als je een glasblazer aan het werk wilt zien i raad ik je wel aan vroeg naar Murano af te reizen, want een bezoek aan een glasblazerij is een populaire bestemming. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde tour, zoals de beroemde Murano Lace Tour, die je al voor 49€ vooraf kunt reserveren.
Een Liefde in Venetie is een betoverend liefdes verhaal en schetst een prachtig beeld van de romantiek in het Venetie van de 18de eeuw. Met veel plezier gelezen !
BIJZONDER OM MEE TE MAKEN !
Natuurlijk bezoek je in Venetie het bekende Opera huis La Fenice. Maar zeer de moeite waard vind ik het veel minder bekende Musica a Palazzo, een indrukwekkend historisch palazzo vlakbij het Canal Grande. Hier kun je genieten van intieme concerten of een opera zoals La Traviata die in het Musica a Palazzo bij kaarslicht wordt gezongen. Bijzonder is ook dat veel voorstellingen en kamerconcerten in een aantal verschillende ruimtes van het Palazzo gespeeld worden, waardoor de avond voor mij ook een meer dynamisch karakter kreeg. Kaarten voor de verschillende voorstellingen kun je bijvoorbeeld kopen bij www.musicinvenice.com
Op maar liefst 100 meter hoogte kun je bovenop de Campanille die midden op het San Marco plein ligt, genieten van een uniek uitzicht over Venetie.