ALLES OVER HET

SAN MARCO PLEIN IN VENETIE,

TIPS, ADRESSEN, HOTELS

 

 

Het San Marco plein in Venetie

is met z'n 180 meter lengte het grootste plein van Venetie. Niet alleen door z'n enorme omvang, maar ook door de vele prachtige gebouwen zoals het Dogenpaleis en de San marco basiliek, is het San Marco plein erg indrukwekkend. Dat het beroemde San Marco plein tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetie gerekend mag worden, blijkt wel uit het enorme aantal toeristen wat iedere dag het plein bevolkt. Het zijn overigens niet alleen de toeristen die je hier niet, het San Marco plein staat namelijk ook bekend om de duiven waarvoor door de overheid sinds een aantal jaren een voederverbod is uitgevaardigd. Door de centrale ligging is het San Marco plein een ideale uitvalsbasis om Venetie en de vele bezienswaardigheden te verkennen. Pal aan het San Marco Plein ligt het sfeervolle Hotel Royal San Marco. Een aanrader !!
Midden op het San Marco plein staat de 96 meter hoge Campanile. Het uit-zicht vanaf het dakterras is de klim naar boven zeker waard!
5X VENETIE VLIEGTICKETS MET EXTRA KORTING. BEKIJK HIER DE AANBIEDINGEN VAN SCHIPHOLTICKETS

DE BASILIEK SAN MARCO

Het beste begin je jouw dagje San Marco met een bezoek aan het Dogenpaleis. Rond 9:00 uur is het hier nog vrij rustig. Je kunt het Dogenpaleis zelf verkennen of boek vooraf een tour met de gids. Probeer voor de lunch een tafeltje te bemachtigen op het terras van het beroemde Café Florian. Daarna wordt het tijd om de San Marco basiliek te bezoeken Later in de middag kun je in de winkelstraten achter het San Marco plein gezellig shoppen. Bekijk ook mijn favoriete winkels in Venetie.
Het bekende Best Western Hotel San Marco ligt op slechts 50 meter van het San Marco plein. Ideale locatie om Venetie te ontdekken! Meer info over Hotel San Marco >>>

 

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN ORIGINEEL KADO MET EEN ITALIAANS TINTJE. BEKIJK MIJN LEUKE KADOTIPS

PRACHTIG HOTEL VLAKBIJ HET SAN MARCO PLEIN

Palazzo Selvadego is een schitterend hotel vlakbij het San Marco plein. Dit San Marco hotel heeft een hele bijzondere inrichting in venetiaanse stijl. Een aantal kamers beschikken over een romantisch hemelbed. Voor foto's en meer info KIJK OP BOOKING.COM
Neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan de basiliek San Marco. Vanaf de loggia bovenin de kerk heb je een schitterend uitzicht op het plein.
GENIET VAN DE MUZIEK OP HET SAN MARCO PLEIN
Zoek in de vroege avond een leuk plekje op één van de vele terrassen op het San Marco plein. Hier geniet je van een heerlijk italiaans wijntje, de klassieke muziek en het schitterende uitzicht op de zo mooi verlichte San Marco Basiliek. Sluit de avond af met een romantische gondeltocht met serenade.
Vivaldi woonde vele jaren in Venetie en één van de populairste componisten in Venetie. Op de site BOL.COM bestelde ik deze prachtige Vivaldi CD van Marcon >>
CheapTickets.nl Herfstsale
VLAK ACHTER HET SAN MARCO PLEIN VIND JE DE WINKELS VAN DE BEKENDE MODEMERKEN
Direkt achter het San Marco plein wandel je één van de meest elegante wijken van Venetie binnen. Loop in de winkelstraat door tot aan de Calle Vallaresso waar veel bekende modehuizen zijn geves-tigd. Breng ook een bezoekje aan de Venice Design Art Gallery waar veel jonge kunstenaars exposeren. Sluit af met een drankje bij Harry's Bar.
De meer exclusieve shops zoals de Gucci winkel vind je in de winkelstraten vlak achter het San Marco plein Naast kleding, Bekijk mijn favoriete winkels in Venetie
IN MIJN NIEUWE REPORTAGE LEES JE ALLES OVER HET ROMANTISCHE CANAL GRANDE IN VENETIE
Museum Correr kijkt uit over het San Marco plein en heeft één van de grootste collecties over de historie van Venetie. Het Correr museum werd ooit opgericht door de patriciër Correr die verwoed verzamelaar was van venetiaans glas, munten en oude wapens. In 1923 werd de inmiddels zeer omvangrijke collectie overgebracht naar dit prachtige palazzo aan het San Marco plein. Als je meer wilt weten over het Venetie van vroeger, is hett Correr Museum zeker aan te bevelen
De Brug der Zuchten verbindt het Dogenpaleis met de gevangenis en de kerkers waar de gevange-nen, waaronder de bekende Casanova, overheen liepen voordat ze voorgoed werden opgesloten. De brug is in de afgelopen jaren tot in detail gerestaureerd. Een restauratie project wat maar liefst 3 jaar heeft geduurd.
Laat je net als vele andere toeristen in een gondel onder de Brug der Zuchten fotograferen. Romantisch en een leuk aandenken voor thuis.